Dafné Koklenberg

Dafné Koklenberg


Klinisch psycholoog

0494 27 53 78

dafne@groepspraktijkmenta.be


TIJDELIJKE CLIËNTENSTOP

GEEN NIEUWE AANMELDINGEN VOOR THERAPIE


Duur consultatie en tarieven


Op donderdag, avondconsultatie mogelijk


Consultatie
Intake: 85 €
Gespreksessie: 80 €
Partner- , ouder- of gezinsgesprek: 75€
Opleidingen


2005-2010: master in de criminologische wetenschappen


2011- 2013: opleiding tot drughulpverlener aan de Vereniging voor Alcohol en Drugs


2016-2021: master in de klinische psychologie2022-2026 : Postgraduaat Cliëntgerichte therapie KULeuven i.o.Beroepsverenigingen


Psychologencommissie

erkenningsnummer  862130960

Wie ben ik en wat doe ik?


Ik ben een persoon die net zoals jij kwetsbaar is voor psychische klachten. Het ontwikkelen van een psychische klacht kan iedereen overkomen. Vanuit deze gelijkwaardige positie ga ik samen met jou, op jouw tempo, op zoek naar de oorsprong van de klachten of vraagtekens die zich op dit moment stellen.


Dankzij mijn jarenlange ervaring in het CGG, leerde ik dat symptomen zoals angsten, middelenmisbruik, depressieve klachten vaak dieper liggende oorzaken hebben. Om iets te kunnen veranderen aan de ongewenste klachten/symptomen is het belangrijk om inzichten te verwerven in ontstane dynamieken. Door middel van gesprekstherapie en psychoeducatie proberen we samen dit inzicht te vergroten. Samen kunnen we ook op zoek gaan naar manieren of hulpmiddelen die het lijden een stukje dragelijker kunnen maken.

Hulp zoeken voor een psychische moeilijkheid vergt veel moed. Bij cliënten die praten moeilijk vinden, tracht ik op creatieve en laagdrempelige wijze in gesprek te gaan.


Samen kunnen we ook op zoek gaan naar manieren of hulpmiddelen die het lijden een stukje dragelijker kunnen maken en jou terug in jouw krachten zetten.


Wanneer het helpend is om een naaste in de behandeling te betrekken, kunnen zij in overleg steeds aansluiten tijdens het gesprek.


Tijdens mijn stage op Umoja leerde ik veel bij over hoe post traumatische stress zich manifesteert. Tijdens de behandeling proberen we kennis en inzichten in de problematiek te vergroten en streven we naar een groter evenwicht in het functioneren en stabilisatie van de klachten.
Voor wie?


Volwassenen en jongvolwassenen vanaf 16 jaar met uiteenlopende psychische klachten: depressieve symptomen/angstsymptomen/posttraumatische stress en middelenmisbruik alsook cliënten met autisme spectrum stoornis.

Zij die het gevoel hebben ergens mee vast te lopen in het leven en een kompaan nodig hebben die helpt om mee knopen te ontwaren.
Werkervaring


2011- heden: werkzaam in het volwassenteam Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Waas en Dender, reguliere en verplichte begeleidingen


2021: stage op Umoja, een afdeling van Karus voor patiënten met een complexe posttraumatische stress stoornis en/of een dissociatieve identiteitsstoornis


Stel je vraag aan Dafné