Gameverslaving

GAMESENSIVITEIT EN GAMEVERSLAVING


Bij wie kan je terecht ?

Bavo Vroman

Gamen is voor zowel jongeren als volwassen de vrijetijdsbesteding bij uitstek geworden. Het is een superleuke activiteit waar je met vrienden samenwerkt, vijanden verslaat, nieuwe werelden bouwt en baas bent over je eigen verhaal.


Toch blijft het voor sommige gamers niet bij een hobby. Je merkt dat je minder controle hebt over je gamegedrag en steeds vaker in de problemen komt. Je werk- en schoolprestaties gaan achteruit, je spreekt minder met familie en vrienden, je voelt je slechter in je vel en je denkt alleen nog aan gamen. Dit heet problematisch gamegedrag.


Je bent niet alleen. In 2019 vertoonde 12% van de Vlaamse jongeren in het secundair onderwijs problemen met gamen terwijl het bij de volwassenen 6% bedroeg. Problematisch gamegedrag heeft niet alleen een impact op de groeikansen van de gamer, het brengt spanning in het gezinsleven. Daarnaast is er de mogelijkheid dat je een gameverslaving ontwikkelt.


Ervaar je al voor een langere periode problemen met het gamen, heb je al mislukte pogingen ondernomen om te verminderen of te stoppen? Dan kan ik, Bavo Vroman, jou daarbij helpen. Vanuit mijn klinische expertise en ervaring met gameverslaving help ik gamers naar een gezonde on- en offline balans, en ondersteun ik ouders doorheen dit veranderingsproces.

Vul hier de test in om te kijken of jij of je gamer gevaar loopt.

Voor wie?


Gameproblemen kunnen zich voordoen in verschillende levensfases. Gamers van alle leeftijden met een onevenwichtig on-en offline leven kunnen bij mij terecht, alsook hun ouders en partners die bezorgd zijn om hun gamer.

Aanbod


  • Individuele begeleiding
    (in combinatie met ouderbegeleiding)
  • Ouderbegeleiding
  • Online begeleiding indien de afstand
    of condities ongepast zijn

Kostprijs


€ 65 per sessie



Kom meer te weten over GameChangers waar ik werk aan een wereld zonder gameverslaving.