EMDR

EMDR


Bij wie kan je terecht ?

Bavo Vroman

Wat?


EMDR is de afkorting voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die door Dr. Francine Shapiro is ontwikkeld en wordt ingezet om psychische klachten bij de wortel aan te pakken.


In EMDR-therapie worden eerst de onderliggende factoren geïdentificeerd die de basis vormen voor jouw acute problemen. Daarna gaan we ze afzonderlijk verwerken op een veilige manier door middel van een onderzochte aanpak gecombineerd met oogbewegingen. Wanneer de herinneringen in het verleden en het heden met succes zijn verwerkt, worden antwoorden ontwikkeld die zijn afgestemd op de toekomst.

Voor wie?


Heb je de indruk dat praten je niet helpt? Dan kan EMDR een oplossing zijn. In EMDR-therapie gaan we niet alleen met je gedachten aan de slag, maar worden ook je gevoelens en je lichaam betrokken. Het is een intense beleving met een snelle en effectieve werking. De effecten blijven op lange termijn aanhouden zonder dat je extra oefeningen moet verrichten.

Tijdens Corona wordt  tijdens de EMDR-sessies een onderbouwd apparaat gebruikt om vanop veilige afstand herinneringen te verwerken via trillingen of geluid.


Sessies duren steeds 1u30 minuten

Kostprijs € 80


Meer informatie over EMDR?

https://emdr-belgium.be/informatie-over-emdr/