Ann Vangenechten

ANN VANGENECHTEN


Psychologisch consulent

PsychotherapeutT 0488 70 81 92

ann@groepspraktijkmenta.be


Consultaties

zaterdag: 8u00 tot 15u 


Duur consultatie en tarieven


Consultatie
Intake: 70 €
Gespreksessie: 65 €
Ouder- of gezinsgesprek: 70€


Je kan steeds contant of via
een banking-app betalen


Sommige mutualiteiten voorzien een tussenkomstBeroepsverenigingen


- Vvtiv: Vlaamse vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving


- BPC: beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten


Opleidingen


1996-1999: psychologisch consulent Thomas More


2001-2005: psychotherapie-opleiding: Interactionele vormgeving Educatieve Academie- Antwerpen


2010: 6-daagse opleiding: het brein in beeld, neuropsychologie (Professor Dr. Lafosse) Revarte


2020: 2-daagse opleiding: somatic experience traumatherapie Educatieve Academie-Antwerpen


2021: 4-daagse opleiding: contextuele poppentaal Antwerpen


Andere 1999- nu : permanente vormingen en congressen: neurological rehabilitation, ACT, narratieve technieken, mindfulness, ggz en psychiatrie leeractiviteiten, suïcidepreventie,….

In 1999 studeerde ik af als psychologisch consulent aan Thomas More te Antwerpen.  Daarnaast vervolledigde ik het postgraduaat Interactionele psychotherapie aan de aan de Educatieve academie te Antwerpen (2001 – 2005). Gedurende mijn loopbaan volgde ik geregeld permanente vorming o.a. ACT, contextuele poppentaal, narratieve technieken, mindfulness, somatic experiencing traumatherapie, problemsolvingtherapie (PST) … om zelf te blijven groeien en op de hoogte te blijven van belangrijke recente ontwikkelingen binnen het vakgebied.  


Naast mijn zelfstandige activiteit bij groepspraktijk Menta werk ik sinds 2001 in het UZ Gent, dienst neuropsychologische revalidatie.  Beide werkervaringen combineer ik met vrijwilligerswerk in het TEJO-huis Sint-Niklaas waar ik therapie geef aan kinderen en jongeren.

 

Het onderweg zijn is een oude metafoor voor het leven. Het herinnert ons dat de bestemming niet het enige doel is.  Onderweg zijn er ups en downs, bijzondere gebeurtenissen, ervaringen, verlies, veranderingen… De ene keer ben je hier en dan weer daar.

 

Jouw leven is uniek, maar dit kan ook moeilijk zijn.  Soms gaat de grond onder je voeten daveren of misschien sta je op los zand van bij de geboorte.  Ook anderen om je heen kunnen je beïnvloeden. Ons leven is immers verknoopt met anderen.

 

Therapie kan je op de moeilijkste momenten tijdens je leven een grote kracht in jezelf laten ontdekken.  

 

Als therapeut wil ik hierbij jouw pad volgen. Samen zoeken we naar patronen die niet goed voor je werken, om je in een positieve richting te motiveren en obstakels te overwinnen.

 

Hoe verloopt het?

 We starten met een kennismakingsgesprek en jij beslist of je het therapeutisch proces wil aangaan, we bekijken steeds samen het nodige traject, bespreken het en stemmen af.  

 

Hierbij vertrek ik van jouw verhaal, jij staat centraal: wie je bent, wat je voelt, denkt en doet.  Ik stem mijn interventies af op jou, je hulpvraag en jouw tempo.  Dit kan zijn via gesprekstherapie, speltherapie, metaforen, creatieve technieken, oplossingsgericht werken… Ik hecht hierbij veel belang aan respect, verbinding, veiligheid en vertrouwen.

 

Heb je vragen, weet je het niet helemaal zeker, neem gerust contact op zodat we het samen kunnen bekijken. Van harte welkom!

 

Aanbod:

  • Psychotherapie met volwassenen, ouderen.
  • Psychotherapie met kinderen (vanaf 8 jaar) of jongeren.
  • Psycho-educatie-individuele therapie (piekergedachten, sociaal-emotionele problemen, zelfbeeld, persoonlijke ontwikkeling, verlieservaringen, NAH, ontwikkelingsstoornissen,…)