Barbara Waterschoot

BARBARA WATERSCHOOT


Klinisch psycholoog

Psychotherapeut i.o.


T 0456 65 91 53

barbara@groepspraktijkmenta.beConsultaties

vrijdag: 8u00 tot 15uTarieven consultatie 

Consultatie
Intake: 75 €
Gezinsgesprek: 70 €Beroepsverenigingen


Opleidingen

Bachelor Sociaal Werk (Maatschappelijk Werk)
Artevelde Hogeschool Gent, 2014-2017


Master of Science in de Klinische Psychologie
UGent, 2017-2021


Relatie- en gezinstherapie
VZW Rapunzel Diest, 2022-heden


In 2017 studeerde ik af als maatschappelijk werker aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Nadien ben ik gestart aan de opleiding psychologie. In 2021 behaalde ik mijn diploma klinische psychologie aan de Universiteit Gent.


Doorheen de jaren raakte ik erg geboeid door gezinsdynamieken en de invloed van onderlinge relaties. Zo startte ik in 2022 met de vierjarige opleiding relatie- en gezinstherapie, bij vzw Rapunzel.


Sinds 2021 ben ik gestart als psycholoog en gezinstherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie Tilia, Sint-Niklaas (VITAZ). Vanaf oktober 2022 werk ik op vrijdag bij groepspraktijk Menta.


Gezinnen kunnen bij mij terecht voor een brede waaier aan bezorgdheden en problematieken.

Kinderen en jongeren kunnen bij mij ook individueel terecht, al zal ik vanuit mijn achtergrond vaak verbreden naar de ruimere (gezins-)context.

 


Iedereen is een beetje bang” zei het paard. “Maar we zijn minder bang als we samen zijn.”

- De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy)

 


Binnen de relatie- en gezinstherapie gaan we aan de slag met de relaties en interacties tussen mensen. Vanuit de relationele context kunnen spanningen en klachten ontstaan. De verbinding of communicatie raakt soms zoek.


Samen proberen we te ontdekken hoe we deze interacties en verbinding kunnen kaderen en versterken zodat ze minder bepalend worden.


We zoeken naar manieren om met elkaar om te gaan, elkaar beter te begrijpen, de moeilijkheden te (ver)dragen vanuit de kracht en verbondenheid die ieder gezin bezit.