Sofie Cappaert

SOFIE CAPPAERT


Erkend familiaal bemiddelaar

Contextueel Counselor

Sofie neemt op dit moment geen nieuwe aanmeldingen op.  Een erkend bemiddelaar in uw regio kan u vinden op de website van de federale beroepscommissie:

https://www.fbc-cfm.be/nl/zoeken-naar-een-bemiddelaar 


Beroepsverenigingen


Erkend door de
federale beroepscommissie

www.fbc-cfm.be

Mijn naam is Sofie.  In 2000 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk assistent aan Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Ondertussen werk ik al jaren (2001) bij CAW Oost-Vlaanderen, Huis Sint-Niklaas. Vanuit mijn werksetting heb ik de mogelijkheid gehad om verschillende workshops en kortdurende opleidingen te volgen. Alsook om deel te nemen aan intervisie en supervisiegroepen, wat ik enorm belangrijk vind om te kunnen groeien als hulpverlener. Na mijn opleiding tot maatschappelijk assistent heb ik een tweejarige opleiding contextuele counselor gevolgd bij Leren over Leven in Antwerpen.


Ieder van ons kan om welke reden dan ook uit balans geraken, als contextuele counselor wil ik mensen terug in hun kracht zetten, samen nadenken over verandering en wat nodig is om terug de balans te vinden. 


Ieder van ons kan vroeg of laat geconfronteerd worden met een moeilijke periode in het leven. Wanneer je ervaart dat je er zelf niet meer uit geraakt of nood hebt aan een gesprek met een buitenstaander kan je contact opnemen voor een eerste kennismaking. We bekijken dan samen voor het inplannen van een verkennend gesprek.


Als contextueel counselor begeleid ik jou om inzichten te krijgen in de situatie, vragen of moeilijkheden waarmee je geconfronteerd wordt. Hoe kan je opnieuw evenwicht vinden voor jezelf? Samen kijken we naar wat jou mogelijkheden zijn en met welke stappen naar verandering jij je goed voelt.Je kan bij mij terecht met vragen over


  • Burn out
  • Verwerken relatiebreuk
  • Relatiemoeilijkheden
  • Problemen rond echtscheiding
  • Stress  
  • Piekeren


Contacteer me vrijblijvend voor een eerste kennismaking.De methodiek ‘bemiddeling’ spreekt mij enorm aan en van daaruit ben ik gestart bij de Interactie Academie te Antwerpen met de opleiding bemiddeling en de vervolgmodule bemiddelaar in familiezaken. Sinds augustus 2019 ben ik erkend als bemiddelaar in familiezaken.


Als bemiddelaar is de sterkte dat ik werk voor beide partijen en stilsta bij luisteren, communicatie, gemeenschappelijkheden en het verschil om op die manier te komen tot een akkoord dat gedragen is door iedere partij.


U kan bij mij terecht voor bemiddelingen in familiale en gezinscontext: kinderen, ouders, grootouders, broers en zussen. Als jullie net in twee huizen zijn gaan wonen of er over nadenken om uit elkaar te gaan en een ouderschapsreorganisatie – ouderschapsbemiddeling nodig hebben of als jullie al langer in twee huizen wonen en de gemaakte afspraken niet goed verlopen.


Ook voor scheidingsbemiddeling kan u bij mij terecht.


Neem gerust vrijblijvend contact op om u vraag naar bemiddeling te bespreken.